Ik heb een WW-uitkering

U heeft of krijgt een  WW-uitkering. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk.

Wat kan UWV bieden?
UWV helpt u via de werkcoach van Werk.nl naar het zoeken van werk. Veel van de dienstverleming van Werk.nl gaat digitaal. Op sommige Werkpleinen kunt u terecht voor een persoonlijke afspraak.  U kunt altijd wel uw werkcoach vragen om een persoonlijk gesprek waarin u uw vragen kunt voorleggen.

Op de website Werk.nl kunt u daarnaast verschillende testen doen. Via de site kunt u ook meedoen aan workshops, netwerkbijeenkomsten of sollicitatietrainingen. Ook kunt u compententietesten doen en uw werkkwaliteiten onderzoeken.

Extra hulp van UWV
Om u sneller aan een baan te helpen kan UWV ook nog iets aan de werkgever bieden. Kijk hier wat UWV (via werk.nl) voor u kan bieden.

Wat zijn de gevolgen voor uw uitkering als u gaat werken?
Op de site van UWV vindt u verschillende rekenhulpen die u kunt gebruiken om te kijken wat de gevolgen zijn als u gaat werken.

Wat kunt u zelf doen?
Alleen maar solliciteren via advertenties in de krant of op vacaturesites is vaak niet voldoende. Daarnaast is het ook belangrijk dat u uw blik verruimt. Immers, u bezit vaardigheden en kwaliteiten die u ook in andere sectoren kunt gebruiken.

Persoonlijk Onderzoek
Via het persoonlijk onderzoek krijgt u inzicht in wie u bent, wat u wilt, wat u kunt en wat u zoekt. Voer het persoonlijk onderzoek uit en krijg helder waar uw kansen liggen.

Netwerken
Steeds vaker vinden mensen een baan via hun netwerk. U kunt ook leren netwerken. Hoe u dat doet leest u hier.