Ik heb een arbeidsongeschiktheidsuitkering

U heeft een arbeidongeschiktheidsuitkering van UWV.
UWV is uw aanspreekpunt om weer aan de slag te gaan.                                                                                                              

Wat kan UWV voor u doen?
Als u wilt gaan werken kunt u contact opnemen met uw arbeidsdeskundige. Hij kan samen met u nagaan wat uw mogelijkheden zijn. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld ondersteuning bij het zoeken naar werk, cursus of scholing of het opzetten van een eigen bedrijf. De arbeidsdeskundige bekijkt samen wat er mogelijk is en wat de volgende stap is.U kunt bijvoorbeeld begeleid worden door een re-integratiebedrijf.  De arbeidsdeskundige kan u een keuze geven uit enkele bedrijven.  Via Blik op Werk kunt u zelf op zoek naar een bedrijf dat het Keurmerk Blik Op Werk heeft. U weet dan dat het bedrijf kwaliteit levert en betrouwbaar is.

UWV biedt verschillende hulpmiddelen en vergoedingen. U vindt ze hier.

Op de site van UWV staan verschillende rekenhulpen die u helpen om te berekenen wat uw nieuwe uitkering betekent voor uw inkomen.

Wat kunt u zelf doen?
Alleen maar solliciteren via advertenties in de krant of op vacaturesites is vaak niet voldoende. Daarnaast is het ook belangrijk dat u uw blik verruimt. Immers, u bezit vaardigheden en kwaliteiten die u ook in andere sectoren kunt gebruiken.

Persoonlijk Onderzoek
Via het persoonlijk onderzoek krijgt u inzicht in wie u bent, wat u wilt, wat u kunt en wat u zoekt. Voer het persoonlijk onderzoek uit en krijg helder waar uw kansen liggen.

Netwerken
Steeds vaker vinden mensen een baan via hun netwerk. U kunt ook leren netwerken.