Voorbereiden op sollicitatie

Voorbereiding van de sollicitatieprocedure

Een goede voorbereiding is het halve werk! Hoe kunt u zich voorbereiden?

  • Probeer informatie over het bedrijf te krijgen.
  • Oefen veelgestelde sollicitatievragen.
  • Bedenk een aantal vragen die u zelf kunt stellen.
  • Bedenk wat u wel of niet wilt vertellen over uw gezondheid.

Uw sollicitatiebrief
Een brief is vaak het eerste contact met een werkgever. De brief moet ervoor zorgen dat de werkgever u uitnodigt voor een gesprek. Het belangrijkst is dus dat u aangeeft waarom u de baan wilt. En waarom u geschikt bent voor de baan. We raden u aan om niet uw beperking te noemen in uw brief. De ervaring leert dat mensen die hun beperking noemen in de brief (bijna) niet worden uitgenodigd. Maar als een bedrijf juist op zoek is naar mensen met een beperking noemt u het wel.

Tip: hebt u een ziekte of handicap waardoor u de werkgever wel moet informeren? U zit bijvoorbeeld in een rolstoel of bent blind en u wilt weten of het gebouw wel toegankelijk is. Bedenk dan dat u dat ook kunt vragen bij de uitnodiging voor een gesprek.

Uw CV
Vaak wordt gevraagd om naast de brief een cv op te sturen. Cv staat voor curriculum vitae. Dat betekent levensloop. In een cv staat informatie over u die belangrijk is voor de baan waarop u solliciteert. Bijvoorbeeld over uw opleiding, werkervaring en kwaliteiten.

Tip: Heeft u geen werkervaring? Noem dan vrijwilligerswerk of bijbaantjes die u heeft gehad. Het kan zijn dat u door ziekte of handicap een tijd niet werkt en geen opleiding volgt. Er ontstaat dan een gat in uw cv. Zo’n gat kan vragen oproepen bij de werkgever. U kunt het gat minder opvallend maken door geen precieze data te noemen. In plaats daarvan kunt u alleen jaartallen noemen.

Open sollicitatie
Wanneer u een open sollicitatiebrief schrijft, is het erg belangrijk dat u zich verdiept in het bedrijf en weet wat u wilt en kunt. Zoek van tevoren informatie over het bedrijf, bijvoorbeeld via internet. Onderzoek of iemand uit uw netwerk bij dit bedrijf werkt. Op de netwerksite www.linkedin.nl kunt u dit gemakkelijk opzoeken.

Vervolgens belt u naar het bedrijf, vraagt of er vacatures zijn en of u een open sollicitatiebrief mag sturen. Belangrijk is dat u vraagt aan wie u de brief kunt richten.

Een goede voorbereiding maakt zo’n telefoongesprek makkelijker. Hoe u het gesprek voert, staat in het telefoonschema voor een open sollicitatie. Het schema kunt u rechts downloaden.

Het gesprek
Tijdens het sollicitatiegesprek zal de werkgever u allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld waarom u juist deze baan wilt. En waarom u daar geschikt voor bent. De werkgever mag geen vragen stellen over uw gezondheid of ziekteverzuim in het verleden. Ook mag hij niet vragen of u een WAO-uitkering heeft of heeft gehad.

Maar soms moet of wilt u er misschien zelf wel wat over vertellen. Dat hoeft natuurlijk niet meteen in het eerste gesprek. Bedenk dus van tevoren of u iets moet/wilt vertellen over uw gezondheid.