Terugslag in herstel

Tijdens ziekteherstel is het soms drie stappen vooruit en twee achteruit. Een terugslag brengt altijd emoties met zich mee: teleurstelling, verdriet of boosheid. Neem het serieus en raadpleeg uw behandelaar. Bespreek het met vrienden en eventueel met uw direct lediingevende.

Een herstelproces verloopt vaak met pieken en dalen. Ondanks dat het zo voelt, is het niet zo dat u weer helemaal terug bij af hoeft te zijn. In ieder geval heeft u al al ervaring en bent u vaak beter in staat om sneller terug te keren naar werk.

U kunt terugkijken naar de periode toen het beter ging. Wat heeft u toen gedaan? En kunt u dat opnieuw doen? Heeft u toen hulp gehad? Kunt u deze hulp opnieuw inschakelen? U kunt uw voordeel doen door te kijken naar uw eerdere ervaringen. Soms is het ook handig om te kijken wat anderen hebben gedaan in uw situatie. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op het forum op www.werkhoezithet.nl Vaak verkeren mensen in dezelfde situatie. U kunt ook leren van ervaringen van anderen. Of zelf uw ervaringen delen om anderen te helpen.