Zelf aan de slag

Ik zoek, vind en solliciteer

U weet heel goed wat voor werk u zoekt. Ook past dat type werk binnen uw mogelijkheden. Verder lijkt het erop dat er ook vacatures zijn. Klopt dit? Dan is het tijd om duidelijk zichtbaar te worden op de arbeidsmarkt. Hoe werkt dat tegenwoordig? Vind hier tips, voorbeelden en checklists die u helpen met succesvol solliciteren.

Zelf Aan de slag

Maak een uitgebreid basis cv. Op werk.nl vindt u veel nuttige tips en goede voorbeelden. Klik hier. Tip: Stuur dit cv naar vrienden en bekenden en vraag hen om feedback.

Gevonden worden. Solliciteren begint met zichtbaar worden. Dit doet u bijvoorbeeld door uw cv op vacaturebanken te plaatsen en op Linkedin een profiel aan te maken. Weet u niet goed waar te beginnen? Loop dan deze checklist eens langs of doe de online training `Vind een baan met sociale media‘.

Vacatures vinden. Uiteraard kijkt u naar kranten, vakbladen en vacaturebanken.Vraag daarnaast aan uw netwerk om u te helpen. Zij zijn extra ogen en oren tijdens uw zoektocht. Waarom is hulp vragen zo belangrijk? Via-via is nog steeds de meest succesvolle manier van solliciteren. Wees duidelijk over wat u zoekt én breng het verhaal positief.

Brieven schrijven. Maak gebruik van de vele tips op internet. Het helpt om weer even fris te kijken naar uw eigen brief. Nuttige informatie vindt u bijvoorbeeld op www.nationalevacaturebank.nl en op www.intermediair.nl.

Sollicitatiegesprek voeren. Bent u uitgenodigd voor een gesprek? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Op werk.nl staan nuttige tips, mogelijke vragen én een handige checklist als voorbereiding op voor uw sollicitatiegesprek.

Wat vertel ik over mijn gezondheid? Bepaal vooraf wat u wilt vertellen over uw gezondheid. Klik hier voor meer informatie.

Leer netwerken
Steeds meer mensen vinden een baan via hun netwerk. Netwerken kunt u leren. Lees verder..