Wat zoek ik?

U weet nu wat u wilt en kunt. Maar wat vertelt u een ander over het werk dat u zoekt?

Uw verhaal zal bestaan uit taken en rollen die bij u passen, type functies en het soort bedrijf waar u aan denkt. Hieronder een lijstje met acties die helpen om uw verhaal te vormen.

Aan de slag:

Vraag het uw omgeving.
Wat past bij u? Bespreek wat u wilt en kunt met mensen om u heen. Leg hen de vraag voor: ‘In wat voor soort functie zie je mij? Wat voor taken en rollen horen daar dan bij? Binnen welke branche is dat, wat voor soort bedrijf?’ Vraag hen om kansen voor u in de gaten te houden. Zo onderhoud u ook uw netwerk. Zeker als u af en toe zelf waardevolle informatie voor hen heeft.

Verken de arbeidsmarkt.
Vacaturesites kunt u ook gebruiken om de arbeidsmarkt te verkennen. Een nuttige site voor deze verkenning is www.nationalevacaturebank.nl. Inschrijven hoeft niet, u kunt direct nuttige selecties maken op functie, regio, salaris, aantal uren enz. Wilt u een vergelijking van alle vacaturesites? Deze vindt u hier.

Schrijf uw eigen functie.
Bekijk vacatures die u aanspreken zorgvuldig. Wat is het precies dat u aanspreekt? Noteer dit in één document. Doe dit een aantal weken. Bespreek dit plaatje eens met mensen om u heen. Vraag hen om aanvullingen.

Werken als zzp’er?
Starten als zzp’er moet bij u passen. Wilt u dit onderzoeken? Op werk.nl staat veel informatie en kunt u uw ondernemerskwaliteiten testen.

Doe de Competentieatlas.
Op de site van www.werk.nl staat de competentieatlas. Dit is een test die competenties en interesses vertaalt naar mogelijke beroepen.

Breng uw voorwaarden in beeld
.
Maak een lijstje van belangrijke selectiecriteria voor werk. Denk hierbij aan maximale reistijd, werkuren, voorzieningen op de werkplek en dergelijke. Bespreek deze lijst ook met uw contactpersoon bij UWV.

Opleiding & subsidiemogelijkheden.
Kan een cursus of opleiding u verder helpen? Onderzoek dan de subsidiemogelijkheden via uw contactpersoon bij UWV.

Leg de nuttige inzichten vast in uw werkdocument.
Dit geeft focus bij het vinden van werk. Nog geen werkdocument? Hier een voorbeeld.