Uw netwerk gebruiken

U gaat nu uw netwerk gebruiken. Dat is spannend want misschien doet u dat nu voor het eerst. Weet dat het goed is om te blijven oefenen. Oefening baart kunst.

U kunt nu uw contacten benaderen. U kunt daarvoor sociale media als Twitter of LinkedIn gebruiken. Of zelf contact opnemen via mail of telefoon.

Om uw netwerk te onderhouden kunt u gebruik maken van deze tips.

  • Goed luisteren is belangrijk. Soms kunt persoonlijk niet zoveel betekenen voor uw contacpersoon. Maar kent u uit uw netwerk iemand die hem wel iets kan bieden. Leg dan contact met deze persoon. Vraag ook terug aan beide of er contact is geweest. En wat het resultaat daarvan was.
  • Kom afspraken na. Zo investeert u in uw eigen betrouwbaarheid. Kunt u niet zoveel nieuws melden over een afspraak? Vertel dan aan uw contact dat de afspraak nog loopt en dat u wacht op meer info.
  • Informeer naar ontwikkelingen in het werk, voor welke grote gebeurtenissen staat uw contacpersoon in zijn of haar werk.
  • Vertel ook wat u heeft gedaan. Bent u nog op zoek naar een baan, laat dat dan weten. Geef aan op welke vacatures u reageert of in welke sector u actief bent.
  • Heeft u een baan? Laat dit dan weten aan uw contacten. Want u kunt blijven netwerken, ook als u een baan heeft.