Verweerschrift

Het UWV geeft u een bericht als de werkgever ontslag aanvraagt. In een verweerschrift aan het UWV kunt u aangeven dat u denkt dat er binnen uw bedrijf werk is. Werk dat u zou kunnen doen met uw beperkingen.

Overleg dit ook met de bedrijfsarts, verzekeringsarts of de arbeidsdeskundige van UWV. Vinden zij ook dat u dit werk kunt doen? Als dat zo is staat u sterk in uw verweer.

Let op vacatures binnen het bedrijf! Als er vacatures zijn in uw bedrijf die u zou kunnen doen kunt dat aangeven in uw verweer.

Een logboek komt nu goed van pas:

  • Lees uw logboek in chronologische volgorde door.
  • Schrijf op welke acties u wanneer hebt ondernomen. En wat hier het resultaat van was.

Let op:
Krijgt u binnen twee jaar ontslag, teken uw ontslagbrief dan niet. Stuur zo snel mogelijk een aangetekende brief aan uw werkgever waarin staat dat u niet akkoord gaat met het ontslag.
Vraag bij UWV de brochure ‘Als ik mijn baan kwijtraak’ aan. Kijk ook op www.ontslag-krijgen.nl.


Logboek. Houd een dagboek of logboek bij met wat er met u gebeurt. Dit steunt het verwerkingsproces en biedt u (of anderen die in dezelfde situatie zitten) later een waardevol dossier.
Schrijven in uw logboek kunt u altijd en overal. U hoeft niet in de juiste stemming te zijn. Schrijf op wat er in u opkomt en doe dat in uw eigen woorden.
Leg naast een logboek ook een ordner aan voor uw brieven van artsen, UWV, verslagen van specialisten, uitnodigingen en plannen van aanpak. Bewaar alles bij elkaar en maak het overzichtelijk met tabbladen.